مجازات جرم رابطه نامشروع شامل حد، تعزیر و مجازات های بازدارنده است که با توجه به نوع جرم رابطه نامشروع و اعمال منافی عفت که به تشخیص قاضی تعیین می شود، مرتکب به یکی از مجازات های فوق محکوم می شود.
رابطه نامشروع چیست؟
رابطه نامشروع یا اعمال منافی عفت یکی از عناوین مجرمانه در قوانین ایران است و در صورت اثبات آن برای مرتکب، مجازاتی تعیین خواهد شد. منظور از رابطه نامشروع، ارتباط بین زن و مرد نامحرمی است که خارج از حد مشخص شده ی قانونی و شرعی با یکدیگر رابطه برقرار کرده اند.
در قانون کیفری ایران تنها چند نمونه از روابط نامشروع ذکر شده است و اعمال منافی عفت و روابط نامشروع مصادیق بسیاری دارد و تشخیص آن بر عهده قاضی است.
طبق ماده ۶۳۷ قانون مجازات اسلامی، چنانچه زن و مردی که بین آنها رابطه زوجیت نباشد، مرتکب روابط نامشروع یا اعمال منافی عفت غیر از زنا مانند بوسیدن یا در آغوش گرفتن شوند، مجرم هستند و در صورتی که جرم آنها اثبات شود به مجازات محکوم خواهند شد.
در خصوص روابط نامشروع باید به این نکته اشاره کرد که وقوع رابطه نامشروع، مشروط به رابطه جنسی نیست و ارتکاب هر عملی که خلاف عفت عمومی باشد، از مصادیق رابطه نامشروع بوده و جرم محسوب می شود.
همچنین رابطه خارج از چارچوب و غیر شرعی زن و مرد نامحرم از طریق تلفن، پیامک و یا در فضای مجازی از مصادیق رابطه نامشروع محسوب می شود مانند جرم رابطه نامشروع تلفنی و…
رابطه نامشروع و ارتکاب عمل منافی عفت، از جرائم عمدی محسوب می شود و در وقوع این جرائم، قصد و عمد و وجود سوء نیت ضروری است؛ همچنین جرم رابطه نامشروع از جمله جرائم غیر قابل گذشت می باشد و رضایت شاکی خصوصی تاثیری در توقف اجرای حکم نخواهد داشت.
برای اینکه مورد جرم رابطه نامشروع تلفنی و مجازات های آن بیشتر بدونی کلیک کن.
انواع رابطه نامشروع
انواع روابط نامشروع عبارتند از:
۱- رابطه نامشروع غیر زنا: طبق ماده ۶۳۷ قانون مجازات اسلامی، منظور از جرائم منافی عفت یا روابط نامشروع غیر زنا هر گونه از روابط جنسی است که در نهایت به نزدیکی بین زن و مرد منجر نشود، مانند تقبیل (بوسیدن)، مضاجعه (همبستر شدن)، ملامسه و… رابطه نامشروع غیر زنا مصادیق بسیاری دارد و تشخیص آن بر عهده ی قاضی است، اعمالی مانند خلوت کردن زن و مرد نامحرم، قدم زدن، مسافرت رفتن، تماس تلفنی و پیامکی و یا ارتباط نامتعارف بین زن و مرد از طریق شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام، واتساپ و غیره همه از مصادیق روابط نامشروع غیر زنا محسوب می شوند.
۲- رابطه نامشروع منجر به زنا: طبق ماده ۲۲۱ قانون مجازات اسلامی، به آمیزش جنسی مرد و زنی که رابطه زوجیت بین آنها نبوده و از موارد نزدیکی جنسی به شبهه نیز نباشد زنا گفته می شود. زنا انواع مختلفی دارد که عبارتند از: زنا با محارم نسبی، زنا با زن پدر، زنای به عنف، زنای محصنه، زنای محصن، زنای غیر محصنه و زنای غیر محصن
۳- لواط: به رابطه جنسی بین دو مرد که به دخول مقعدی منجر شود، لواط (همجنسگرایی مردانه) گفته می شود.
۴- مساحقه: به رابطه جنسی بین دو زن مساحقه (همجنسگرایی زنانه) گفته می شود.
۵- قوادی: طبق ماده ۲۴۲ قانون مجازات اسلامی، قوادی یعنی به هم رساندن دو یا چند نفر برای زنا یا لواط.
۶- قذف: به نسبت دادن زنا یا لواط به شخص دیگر قذف گفته می شود.
اگر در مورد شکایت از رابطه نامشروع و نحوه اثبات آن سوالی داری با وکیل رابطه نامشروع موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر و مشاوره رایگان دریافت کن.
مجازات روابط نامشروع
روابط نامشروع انواع مختلفی دارد که قانون گذار با توجه به نوع آن، مجازات های مختلفی را برای مرتکب در نظر گرفته است، مجازات روابط نامشروع و اعمال منافی عفت شامل حد، تعزیر و مجازات های بازدارنده است که با توجه به نوع رابطه نامشروع که با تشخیص قاضی تعیین می شود، مرتکب به مجازات محکوم می شود.
مجازات روابط نامشروع به دو دسته تقسیم می شود:
۱- روابط نامشروع که مجازات آنها مسلتزم حد است مانند زنا، لواط، مساحقه، قذف و قوادی
۲- روابط نامشروع که مجازات های آنها مسلتزم تعزیر و مجازات های بازدارنده است، مانند روابط نامشروع غیر زنا مثل تقبیل، مضاجعه و…
با دانستن ویژگی های وکیل خوب می توانید از مشاوره های رایگان بهترین وکیل ایران در موسسه حقوقی دادآرمان بهره مند شوید.
مجازات زنا
۱- طبق ماده ۲۲۴ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ حد زنا در موارد زیر اعدام است:
الف) زنا با محارم نسبی مانند زنا با خواهر، مادر، دختر و…
ب) زنا با زن پدر که موجب اعدام مرد زناکار (زانی) است.
پ) زنای مرد غیرمسلمان با زن مسلمان که موجب اعدام زانی است.
ت) زنای به عنف
۲- طبق ماده ۲۲۵ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲، حد زنا برای زانی محصن (مرد متاهل) و زانیه محصنه (زن شوهردار) سنگسار است.
۳- طبق ماده ۲۲۸ قانون مجازات اسلامی، در زنا با محارم نسبی و زنای محصنه، چنانچه زانیه بالغ و زانی نابالغ باشد، مجازات زانیه فقط ۱۰۰ ضربه شلاق است.
۴- مردی که همسر دائم دارد، هرگاه قبل از دخول، مرتکب زنا شود، طبق ماده ۲۲۹، حد وی ۱۰۰ ضربه شلاق، تراشیدن موی سر و تبعید به مدت یک سال قمری است.
۵- طبق ماده ۲۳۰، حد زنا در مواردی که مرتکب غیرمحصن (بدون همسر) باشد، ۱۰۰ ضربه شلاق است.
۶- طبق ماده ۲۳۱ قانون مجازات اسلامی، مجازات زنای به عنف، در صورتی که زن باکره باشد، مرتکب علاوه بر مجازات اعدام به پرداخت ارش البکاره و مهرالمثل نیز محکوم می شود و در صورتی که زن باکره نباشد، مرتکب فقط به مجازات اعدام و پرداخت مهرالمثل محکوم می شود.
۷- طبق ماده ۲۳۲ قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۹۲، هرگاه مرد یا زنی کمتر از چهار بار اقرار به زنا نماید، به ۳۱ تا ۷۴ ضربه شلاق تعزیری درجه شش محکوم می شود. حکم این ماده در مورد لواط، تفخیذ و مساحقه نیز جاری است.
مجازات لواط
با توجه به شرایط فاعل و مفعول در عمل لواط یکی از مجازات زیر اعمال می شود:
* اگر فاعل و مفعول هر دو بالغ، عاقل و مختار باشند: مجازات هر دو اعدام می باشد.
* اگر فاعل عاقل و بالغ و مفعول نابالغ باشد: مجازات فاعل اعدام و حکم مفعول تأدیب است.
* اگر فاعل و مفعول هر دو نابالغ باشند: مجازات هر دو تأدیب است.
* اگر فاعل نابالغ و مفعول بالغ باشد: حکم فاعل تأدیب و حکم مفعول اجرای حد است.
انواع اعدام در مجازات لواط شامل کشتن و گردن زدن با شمشیر، بستن دست و پای مجرم و پرت کردن او از جای بلندی مانند کوه و غیر آن، سنگسار کردن، سوزاندن، بنا بر قولی خراب کردن دیواری روی او
مجازات مساحقه
در مورد مجازات مساحقه دو نظر وجود دارد:
نظر اول: حد مساحقه صد ضربه شلاق است، اگر زن شوهردار باشد یا بدون شوهر، کنیز باشند یا آزاد، فقط صد ضربه شلاق می باشد.
نظر دوم: مساحقه حکم زنا را دارد، اگر زن مجرد باشد، حد آن صد ضربه شلاق است و اگر زن شوهردار باشد، حدش رجم (سنگسار) است.
قانون مجازات اسلامی با پیروی از نظر مشهور فقها، در ماده ۱۲۹ قانون مجازات اسلامی، حد مساحقه را درباره هر یک از طرفین ۱۰۰ ضربه شلاق تعیین کرده است. همچنین طبق ماده ۱۳۱ قانون مجازات اسلامی، مجازات تکرار مساحقه برای بار چهارم اعدام خواهد بود و طبق تبصره ماده ۱۳۰ قانون مجازات اسلامی، حد مساحقه در مورد فاعل و مفعول مساوی است.
مجازات قوادی
قوادی، نوعی معاونت در جرم زنا یا لواط محسوب می شود. طبق ماده ۲۴۳ قانون مجازات اسلامی، حد قوادی برای مرد قواد ۷۵ ضربه شلاق است و برای بار دوم علاوه بر ۷۵ ضربه شلاق به عنوان حد، به تبعید تا یک سال نیز محکوم خواهد شد که مدت آن را قاضی تعیین می کند و برای زن قواد حتی در صورت ارتکاب مجدد جرم فقط ۷۵ ضربه شلاق است.
طبق ماده ۲۴۴ قانون مجازات اسلامی، کسی که دو یا چند نابالغ را برای زنا یا لواط به هم برساند قواد محسوب نشده و مستوجب حد نیست، اما به ۳۱ تا ۷۴ ضربه شلاق و حبس درجه شش محکوم می شود.
طبق تبصره ۱ ماده ۲۴۲، هرگاه قوادی منجر به تحقق زنا یا لواط نباشد، مجازات مرتکب ۳۱ تا ۷۴ ضربه شلاق و حبس (۶ ماه تا ۲ سال) خواهد بود.
همچنین اگر شخصی دو یا چند نفر را به قصد انجام روابط نامشروع دیگر مانند مساحقه و یا تفخیذ جمع نماید این موضوع مصداق جرم قوادی نمی باشد.
مجازات قذف
قذف نوعی دشنام است و به نسبت دادن زنا یا لواط به شخص دیگر گفته می شود و براساس فقه اسلامی و قوانین کیفری ایران جرم محسوب می شود و مجازاتی برای مرتکب تعیین شده است که شامل ۸۰ ضربه شلاق حدی می باشد.
اگر تصمیم داری به دلیل خیانت در روابط زناشویی و رابطه نامشروع، از همسرت طلاق بگیری، با وکیل رابطه نامشروع (یا وکیل طلاق) موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر تا در مورد نحوه اثبات رابطه نامشروع و درخواست طلاق مشاوره کامل و رایگان از وکیل پایه یک دادگستری دریافت کنی.
مجازات روابط نامشروع غیر زنا
طبق ماده ۶۳۷ قانون مجازات اسلامی، هرگاه زن و مردی مرتکب روابط نامشروع و یا عمل منافی عفت غیر از زنا (تقبیل، مضاجعه و…) شوند، به شلاق تا ۹۹ ضربه محکوم خواهند شد و اگر عمل با عنف و اکراه باشد فقط اکراه کننده مجازات می شود.
طبق ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی، هر کس علنا در انظار و اماکن عمومی و معابر تظاهر به عمل حرامی نماید علاوه بر کیفر عمل مرتکب شده، به حبس از ۱۰ روز تا ۲ ماه و یا ۷۴ ضربه شلاق محکوم می شود و در صورتی که مرتکب عملی شود که نفس آن دارای کیفر نمی باشد ولی عفت عمومی را جریحه دار نماید، فقط به حبس از ۱۰ روز تا ۲ ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم می شود و تشخیص آن به عهده قاضی است.
طبق ماده ۶۴۰ قانون مجازات اسلامی، هر کس نوشته یا طرح، گراور، نقاشی، تصاویر، مطبوعات، اعلانات، علایم، فیلم، نوار سینما و یا به طور کلی هر چیز که عفت و اخلاق عمومی را جریحه دار نماید، برای تجارت یا توزیع به نمایش و معرض انظار عمومی گذارد یا بسازد یا برای تجارت و توزیع نگاه دارد به مجازات حبس از سه ماه تا یک سال و پرداخت جزای نقدی و تا ۷۴ ضربه شلاق یا به یک یا دو مجازات مذکور محکوم خواهد شد.
باتوجه به اهمیت اثبات عناوین مجرمانه مربوط به جرائم منافی عفت می توانید از مشاوره رایگان و وکالت دعاوی رابطه نامشروع موسسه حقوقی دادآرمان بهره مند شوید.
کلام آخر
طبق قانون اگر شخصی مدعی شود که فردی (مانند همسر) مرتکب رابطه نامشروع شده است و به او نسبت انجام رابطه نامشروع را بدهد، باید بتواند با ارائه مدارک و دلایل محکمه پسند در دادگاه جرم مرتکب را اثبات کند، در غیر این صورت، شخصی که مدعی وقوع جرم رابطه نامشروع از سوی فرد دیگری شده، مرتکب جرم تهمت شده است و به مجازات حبس تعزیری، شلاق یا پرداخت جزای نقدی محکوم خواهد شد، از این رو اثبات جرم روابط نامشروع بسیار اهمیت دارد و مدعی باید برای اثبات رابطه نامشروع در دادگاه، از یک وکیل روابط نامشروع با تجربه کمک بگیرد و راهنمایی های لازم را دریافت کند و در صورت پیچیده بودن پرونده، برای پیگیری در دادگاه و ارائه مدارک لازم به وکیل روابط نامشروع وکالت دهد، از این رو برای دریافت مشاوره ی حضوری موسسه حقوقی دادآرمان بهترین وکیل روابط نامشروع را به شما معرفی می کند، تا با بهره مندی از خدمات موسسه حقوقی بتوانید با ارائه مدارک محکمه پسند ادعای خود را در خصوص رابطه نامشروع اثبات کنید تا این جرم به وجوه دیگری مانند زنای به عنف تبدیل نشود.
همچنین می توانید برای دریافت مشاوره غیرحضوری با وکیل آنلاین موسسه حقوقی دادآرمان با بهره مندی از مزایای استفاده از سایت موسسه حقوقی و دستیابی به شماره تماس بهترین وکیل تهران مشاوره رایگان دریافت کنید و از سایر خدمات موسسه حقوقی آنلاین بدون هزینه و صرف وقت پاسخ سوالات خود را دریافت نمایید.
طبق ماده ۶۳۷ قانون مجازات اسلامی، منظور از اعمال منافی عفت یا روابط نامشروع غیر زنا هر گونه از روابط جنسی است که در نهایت به نزدیکی بین زن و مرد منجر نشود، مانند تقبیل (بوسیدن)، مضاجعه (همبستر شدن)
لینکهای مفید موسسه حقوقی دادآرمان
- خدمات موسسه حقوقی دادآرمان
- وکیل آنلاین
- مشاوره حقوقی حضوری
- وکیل طلاق
- وکیل مهریه
- وکیل طلاق توافقی
- وکیل ارث
- وکیل ملکی
- وکیل ملکی آنلاین
- امور مهاجرت
- انواع جرائم کیفری
- وکیل مواد مخدر
مشاوره آنلاین، تلفنی و حضوری دعاوی خانواده – ملکی – کیفری و حقوقی
02122904873 - 02122904874
–09128400921 – 09336267878 – 09336267676 –
- موسسه حقوقی دادآرمان
- ۰ ۰
- ۰ نظر