وکیل امور مهاجرت کیست؟
وکیل مهاجرت در واقع یکی از شاخه های حقوق بین الملل خصوصی است و به موضوع اخذ تابعیت، اقامت، روادید و امثال آن برای اتباع می پردازد. در کشور ایران این موضوعات ابتدا در قانون مدنی از ماده ۹۷۶ به بعد، به عنوان (کتاب تابعیت) مطرح گردیده است. البته قوانین دیگری متعاقبا در راستای خروج ایرانیان از کشور، اخذ تابعیت و امور مرتبط با اقامت مصوب گردید.
مهاجرت چیست؟
مهاجرت به معنای سفر و نقل و انتقال افراد از یک منطقه به منطقهای دیگر است که در عرف و خصوصاً در عرف حقوقی، منظور از مهاجرت، جابهجایی از یک کشور به کشوری دیگر است.
این جا به جایی دلایل گوناگونی دارد که برخی از آنها عبارتند از:
– شرایط سیاسی کشور مبدأ و پناهندگی به کشور مقصد
– کسب رتبه های شغلی یا تحصیلی بهتر و موفقیت در این زمینه
اوضاع نامساعد اقتصادی، بیکاری، جستوجوی امنیت، بیماریهای همهگیر از دیگر دلایل عمده برای مهاجرت افراد می باشد.
از مزایای پذیرفتن مهاجر برای کشور مقصد می توان به فراهم آمدن نیروی کار مناسب و ارزان اشاره کرد، همچنین مهاجرت های علمی و تحصیلی دانشجویان و نیروهای نخبه و مخترع سبب افزایش سطح بنیه علمی کشور مقصد می گردد.
در این راستا کشورهای مقصد نیز برای پیشگیری از برخی مخاطرات احتمالی در پذیرش مهاجرین، قوانین خاصی وضع می کنند و اینجاست که حضور وکیل مهاجرت رنگ بیشتری به خود می گیرد. البته ورود فرهنگ مهاجرین به جامعه مقصد می تواند آن را تا حد زیادی دستخوش تأثیرات و تغییرات مثبت و منفی قرار دهد. موسسه حقوقی کیانداد با ارائه مشاوره مناسب و دقیق درباره وضعیت بومی و منطقه ای کشور مقصد شما را در تصمیم گیری آگاهانه یاری می نماید.
در زمینه های اقتصادی نیز ورود افراد جدید با عنوان مصرف کننده و تولیدکننده به کشور مقصد نیاز به تحلیل های آماری، علمی و برنامه ریزی و کنترل دقیق دارد، در اینجاست که وجود مقررات مهاجرت و انجام تخصصی مربوط به این امور جهت کاهش فشارهای قضایی و معضلات حقوقی احساس نیاز پیدا می کند.
هر چند قوانین مهاجرت در هر کشور بستگی به شرایط و اوضاع داخلی آن کشور دارد، برخی کشورها مجازات های سختی برای مهاجران غیر قانونی وضع کرده اند؛ در هرحال با توجه به وضع کنوانسیون ها و قرارداد های بین المللی، مثل کنوانسیون های پناهندگی و همچنین تصمیم های نهاد ها و سازمان های بین المللی، در این زمینه نیاز به افراد خبره و آگاه از قوانین بین المللی و قوانین کشور مقصد می باشد که بهترین فرد وکیل مهاجرت می باشد. موسسه حقوقی کیانداد با همکاری وکلای خبره و با تخصص در این زمینه، امور مهاجرتی افراد را در بسترهای علمی، شغلی و تحصیلی و … فراهم می نماید
آمارها چه می گویند:
بر اساس گزارش بانک جهانی، کشور هند منفی ترین نرخ خالص مهاجرت را دارد. نرخ خالص مهاجرت این کشور منفی ۲.۲۹۴ میلیون نفر اعلام شده است. پس از این،کشور بنگلادش با منفی ۲.۰۴ میلیون نفر در رتبه دوم و کشور پاکستان با منفی ۱.۶۳۴ میلیون نفر در رتبه سوم از این نظر قرار گرفتهاند. بدین معنی که تعداد افرادی که از این کشور ها خارج می شوند بیشتر از تعداد افرادی هستند که وارد این کشور ها می شوند. دلایل مهاجر فرستی این کشورها مسائل مختلف اجتماعی، اقتصادی و سیاسی دارد. براساس این گزارش از بانک جهانی، در ۹ کشور جهان نرخ خالص مهاجرت صفر است که کشورهای استونی، جمهوری آذربایجان و قزاقستان از این جمله هستند. صد و شانزده کشور نیز که همه از کشور های در حال توسعه هستند نرخ خالص مهاجرت منفی دارند؛ شصت و هشت کشور نیز که کشور های توسعه یافته و پیشرفته بین آن ها قرار دارند، دارای نرخ خالص مهاجرت مثبت هستند.
جالب است بدانید آمریکا مثبت ترین نرخ خالص مهاجرت در جهان را دارد. نرخ خالص مهاجرت در این کشور ۵ میلیون نفر برآورد می شود. کشور روسیه با نرخ خالص مهاجرت ۱.۱ میلیون نفری در رتبه دوم از این نظر و کانادا با نرخ خالص مهاجرت ۱.۰۹۹ میلیون نفری در رتبه سوم قرار گرفتهاند و مهاجر پذیر تر تلقی می شوند.
از کجا شروع کنیم؟
برای انتخاب کشور مقصد جهت مهاجرت، توجه به شرایط سیاسی، فرهنگ، مذهبی، اقتصادی و حتی جغرافیایی، می تواند باعث اعمال یک انتخاب مؤثر و مفید باشد.به عنوان مثال ما به برخی از کشورها و مزایای مهاجرت به آنجا را بررسی می کنیم:
– مهاجرت به کشور آلمان: آلمان به عنوان بزرگترین اقتصاد اروپا شناخته می شود. اقتصاد آلمان از سیستم اقتصاد اجتماعی بازار پیروی می کند. براساس آمار هفتاد درصد تولید ناخالص داخلی آلمان به بخش خدمات، بیست و نه ممیز یک دهم درصد به صنعت و نه دهم درصد به کشاورزی اختصاص یافته است، همچنین محصولات صادراتی کشور آلمان عمدتاً عبارتند از خودرو، ماشینآلات، محصولات شیمیایی، محصولات الکترونیک، تجهیزات الکتریکی، مواد دارویی، تجهیزات حمل و نقل، فلزات، محصولات خوراکی و پلاستیک، انرژی هستهای، گاز، انرژی باد، سوخت های بیو، انرژی خورشیدی و نیروگاه های آبی در مرتبههای بعدی قرار دارند. حدود نود و نه درصد از شرکت های آلمانی، شرکت های با اندازه کوچک و متوسط هستند که عمدتاً به صورت خانوادگی اداره می شوند. آلمان میزبان بزرگ ترین نمایشگاه های دنیا است حدود دو سوم نمایشگاه های معتبر دنیا در این کشور برگزار می شود، از لحاظ درآمد نیز، دفتر مرکزی پنجاه و سه شرکت در آلمان قرار دارد. با وجود این قدرت اقتصادی، کشور آلمان تنها کشور در بین پنج صادرکننده ی بزرگ اسلحه در دنیا است که عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل نیست و این امر احتمالاً ریشه در نتایج جنگ جهانی دوم دارد
– کشور اوکراین نیز در سال های اخیر، به عنوان یک کشور مهاجرپذیر مطرح شده است. اقتصاد این کشور در رتبه بندی سازمان جهانی گردشگری، رتبه ی هشتم را دارد.
برخی از انواع مهاجرت
۱– مهاجرت از طریق همسر:
مهاجرت از طریق ازدواج در کشورهای گوناگون دنیا مورد پذیرش است، مثلا در کشور کانادا مهاجرت از طریق همسر را (اسپانسر کردن همسر) میگویند. در این روش، شخصی که میخواهد به عنوان اسپانسر واقع شود، باید بیشتر از ۱۸ سال سن داشته باشد و مقیم کانادا بوده و در کانادا زندگی کند و حداقل شرایط مالی و اقتصادی را داشته باشد. در مهاجرت به ایالات متحده ی آمریکا از این طریق نیز، فرد متقاضی باید با یک شهروند (تبعه) آمریکایی ازدواج نموده و از این طریق موفق به اخذ اقامت دائم در آمریکا شود. چنین ضوابطی در خصوص کشور آلمان نیز وجود دارد. و اعمال برخی ضوابط و مقررات قانونی و اداری در این خصوص.
با مراجعه به شرکت مهاجرتی هومان ویزا و بهره گیری از وکلای کارآزموده در زمینه مهاجرت به کشور مقصد مشاوره تخصصی برای بهترین انتخاب، دریافت نمایید.
– مهاجرت از طریق تخصص کاری:
کشور استرالیا در مورد پذیرش مهاجر از طریق تخصص کاری بستر مناسبی دارد. یکی از دلایل این امر نیز شاید کمبود نیروی کار ماهر در این کشور باشد.
۲ – مهاجرت از طریق سرمایهگذاری:
در این زمینه می توان کشور کانادا را نام برد. برخی از استان های کشور کانادا از این طریق اقدام به جذب مهاجر مینمایند مثل استان کِبِک.
– مهاجرت از طریق پناهندگی:
گاهی شهروندی به دلایلی مانند داشتن یک تفکر و عقیده خاص و یا عدم وجود امنیت لازم در کشور خود، به کشور دیگری پناه می برد. در این رابطه یک معاهده تحت عنوان کنوانسیون مربوط به وضعیت پناهندگان از سوی سازمان ملل متحد در جلسهی ویژهی سازمان ملل متحد در تاریخ ۲۸ ژوئیهی سال ۱۹۵۱ میلادی به تصویب رسید و در تاریخ ۲۲ آوریل سال ۱۹۵۴ میلادی به اجرا در آمد. این کنوانسیون اقدام به تعریف معنا و مفهوم پناهنده نموده است و مسؤولیت کشور های عضو را در مورد نوع برخورد با این پناهندگان مشخص می نماید. این کنوانسیون ابتدا به پناهجویان اروپایی محدود میشد، ولی در طول تاریخ حیات خود، معنا و مفهومی گسترده تر پیدا کرد.
۳ – مهاجرت از طریق ویزای تحصیلی:
مهاجرت و اخذ اقامت از طریق تحصیل و پذیرش تحصیلی که پیش نیاز اصلی برای این امر، دانستن زبان مورد نظر در کشور مقصد است. با مراجعه به شرکت مهاجرتی هومان ویزا و مشاوره با وکلای کارآزموده در این زمینه می توانید از تخصص و تجربه ما برای اخذ تصمیم درست و گرفتن نتیجه بهتر بهره مند شوید.
از فعالیتهای این شرکت تضمین قبولی در آزمون oet – آزمون تافل – آزمون آیلتس – آزمون پرومتریک و سایر آزمون های زبان ویژه مهاجرت شغلی و تحصیلی متقاضیان می باشد.
تفاوت تابعیت و مهاجرت
تابعیت اصطلاحی در حقوق بین الملل خصوصی و به معنای عضویت فرد در جمعیت تشکیل دهنده دولت است. به عبارت دیگر تابعیت رابطه ای سیاسی، بین المللی، داخلی، حقوقی و معنوی بین شخص و کشور متبوعش است که سبب می شود در قبال یکدیگر تکالیفی را بجا آورند.
اما تابعیت مفهوم جداگانه ای نسبت به مهاجرت دارد و شاید بتوان گفت که مهاجرت می تواند از نتایج کسب تابعیت باشد؛ هر چند که همواره اینگونه نیست و شخصی می تواند به کشوری خارجی مهاجرت کند، ولی برای سالیان سال تابع آن کشور محسوب نشود.
در مقدمهی معاهدهی ۱۹۳۰ لاهه آمده است، هر فرد اصولاً نمی تواند بیش از یک تابعیت داشته باشد. از این رو برای تابعیت اصول چهارگانهی زیر را در نظر میگیرند:
۱- هرکس باید دارای تابعیت باشد.
۲- هیچ کس نباید بیش از یک تابعیت داشته باشد. داشتن بیش از یک تابعیت، تابعیت مضاعف نامیده میشود. این وضعیت، یک وضعیت خلاف اصل و غیر عادی است. شاید دلیل اصلی پدید آمدن تابعیت مضاعف، تفاوت قوانین کشورهای مختلف در احراز تابعیت اشخاص است؛
۳- ترک تابعیت و گرفتن تابعیت کشور دیگر امکان پذیر است.
۴- ممنوع بودن سلب تابعیت
تفاوت تابعیت و اقامت
اقامت در لغت به معنای سکونت کردن، سکون، آرامش و توقف، مسکن و منزل می باشد و اقامتگاه عبارت از مقرر، قرارگاه و جای اقامت کردن است.
ممکن است شخص اقامت وتابعیت کشوری را همزمان داشته باشد یا اینکه اقامت داشته اما تابعیت را نداشته باشد و یا نه تابعیت و نه اقامت را نداشته باشد و به طور غیرقانونی در آن کشور مقیم باشد.
در مورد اقامت، شخص می تواند به طور دائم و یا موقت دارای اقامت باشد، اقامت موقت اعم از زمانی است که اشخاص تحت ویزای توریستی و با قصد سفر در کشوری غیر از کشور متبوع اقامت می گزینند و همچنین زمانی که تحت ویزاهای متفاوت تحصیلی، سرمایه گذاری، ثبت شرکت و کار و غیره به کشور مقصد ورود کرده و شرایط زندگی ایجاد نمایند و در صورت اشتغال از طریق ویزاهای مربوطه مالیات پرداخته و طبق قوانین خاص هر کشور در انتها موفق به اخذ اقامت دائم می گردند. البته در نوع دوم اقامت موقت مدت اقامت معمولا در ابتدا یک سال و بعد از آن بنابر قانون هر کشور متفاوت است.
تابعیت در لغت به معنای پیرو و فرماندار بودن است و تبعه شخصی است که عضو جمعیت اصلی یک دولت باشد و شخصی که عضو این جمعیت نباشد حتی اگر در سرزمین آن دولت اقامت داشته باشد بیگانه قلمداد می شود.
تابعیت نشان دهنده رابطه سیاسی شخص اعم ازحقیقی یا حقوقی با دولت است چرا که حقوق و وظایف اشخاص از حاکمیت یک دولت نشأت می گیرد و وضع سیاسی فرد را معین می کند بنابراین ملزم به اطاعت از قوانین آن دولت می شود.
تابعیت دارای یک رابطه معنوی است زیرا اتباع یک کشور را فارغ از مکان و زمان از جهت هدف مشترک به دولت پیوند می دهد.
و نیز یک رابطه حقوقی را دربرمی گیرد، چرا که در نظام داخلی و بین المللی آثار حقوقی متوجه شخص می شود پس حقوق و تکالیف شخص از تابعیت وی نشات می گیرد.
لینکهای مفید موسسه حقوقی دادآرمان
- خدمات موسسه حقوقی دادآرمان
- وکیل آنلاین
- مشاوره حقوقی حضوری
- وکیل طلاق
- وکیل مهریه
- وکیل طلاق توافقی
- وکیل ارث
- وکیل ملکی
- وکیل ملکی آنلاین
- امور مهاجرت
- انواع جرائم کیفری
- عناوین جرائم کیفری
مشاوره آنلاین، تلفنی و حضوری دعاوی خانواده – ملکی – کیفری و حقوقی
02122904873 - 02122904874
–09128400921 – 09336267878 – 09336267676 –
برای آگاهی از شرایط مهاجرت به کشور مورد نظر خود با کارشناسان و متخصصان موسسه حقوقی کیانداد تماس حاصل فرمایید تا ضمن دریافت اطلاعات به روز از مشاوره تخصصی در این حوزه بهره مند شوید.
- موسسه حقوقی دادآرمان
- ۰ ۰
- ۰ نظر