مدت اعتبار رای طلاق با توجه به اینکه رای طلاق، گواهی عدم امکان سازش باشد یا حکم طلاق، متفاوت خواهد بود. مدت اعتبار حکم طلاق ۶ ماه پس از تاریخ ابلاغ رای است و مدت اعتبار گواهی عدم امکان سازش ۳ ماه پس از تاریخ ابلاغ است.
طلاق چیست؟
طلاق به معنی پایان قانونی ازدواج و جدا شدن زوجین از یکدیگر و قطع رابطه زوجیت است و در پی آن حقوق و تکالیف متقابلی که بین زوجین در هنگام ازدواج وجود داشته از میان می رود.
طبق ماده ۱۱۲۰ قانون مدنی، عقد نکاح با طلاق، فسخ نکاح یا به بذل مدت در عقد موقت (صیغه) منحل می شود.
طلاق مانند ازدواج با خواندن صیغه، صورت می گیرد، اما برخلاف ازدواج، جزء ایقاعات است، یعنی یک طرفه است و تنها از سوی مرد انجام می شود؛ چرا که طبق ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی، مرد حق طلاق دارد.
طبق ماده ۱۱۳۹ قانون مدنی، طلاق مخصوص عقد دائم بوده و زن در عقد موقت با پایان مدت یا بذل آن از سوی شوهر از زوجیت خارج می شود.
با وکالت دادن به بهترین وکیل طلاق تضمینی موسسه حقوقی دادآرمان می تونی بدون سردرگمی در دادگاه و با صرف کمترین وقت و هزینه طلاق بگیری و به حق و حقوق خود برسی.
انواع طلاق براساس درخواست کننده طلاق
در صورتی که زن و مرد بخواهند طلاق بگیرند، مانند سایر دعاوی، باید ابتدا به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه و برای ثبت دادخواست طلاق اقدام کنند تا درخواست آنها برای طلاق در دادگاه بررسی شود و سپس دادگاه در این خصوص رأی مقتضی صادر نماید.
براساس اینکه چه کسی تقاضای طلاق دارد و دادخواست طلاق را به دادگاه خانواده تقدیم می کند، طلاق به دو دسته کلی تقسیم می شود:
۱- طلاق یک طرفه: طلاق از طرف مرد و طلاق از طرف زن
۲- طلاق توافقی
برای اینکه بدونی تفاوت طلاق یک طرفه با طلاق توافقی چیه کلیک کن.
طلاق یک طرفه
طلاق یک طرفه طلاقی است که فقط از طرف یکی از زوجین مطرح می شود و یکی از زوجین دادخواست طلاق را به دادگاه خانواده تقدیم می کند. طلاق یک طرفه ممکن است از طرف زن یا مرد مطرح شود. در واقع طلاق یک طرفه به دو دسته طلاق از طرف مرد و طلاق از طرف زن تقسیم می شود.
طبق قوانین طلاق در ایران مرد حق دارد و می تواند با ارائه دادخواست طلاق از طرف مرد، زن خود را حتی بدون دلیل موجه طلاق دهد، اما در طلاق از طرف زن طرح دادخواست طلاق پیچیده و دشوارتر است، چرا که زن حق طلاق ندارد و برای طرح دادخواست طلاق باید دلایل محکمه پسندی به دادگاه ارائه نماید.
عسر و حرج و شروط دوازده گانه عقدنامه از مهمترین دلایل زن برای طلاق هستند.
مهمترین شرط طلاق زن به دلیل عسر و حرج و همچنین طلاق زن با شروط دوازده گانه عقدنامه اثبات دلایل طلاق از طرف زن است و او باید بتواند در دادگاه دلایل خود را برای طلاق اثبات کند که در صورت اثبات دلایل، دادگاه به درخواست زن حکم طلاق را صادر می کند، مانند طلاق زن به دلیل ضرب و شتم. طبق بند ۲ شروط دوازگانه عقدنامه و بند ۴ ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی، ضرب و شتم از مصادیق سوء رفتار زوج است و یا طبق بند ۶ و ۹ شروط عقدنامه و بند ۳ ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی، طلاق زن به دلیل محکومیت کیفری زوج از مصادیق عسر و حرج زوجه محسوب می شود.
ترک انفاق، اعتیاد زیاد آور مرد، ترک زندگی خانوادگی، ابتلای مرد به بیماری روانی از جمله مصادیق عسر و حرج هستند که در قانون به آن اشاره شده است.
نکته: در طلاق از طرف مرد، دادگاه ابتدا برای حقوق مالی زوجه مانند مهریه، اجرت المثل ایام زوجیت، تنصیف اموال مرد و غیره تعیین تکلیف می کند و تا مرد حقوق مالی زن را پرداخت نکند، نمی تواند رای طلاق (گواهی عدم امکان سازش) را اجرا کند.
طلاق توافقی
در طلاق توافقی برخلاف طلاق یک طرفه، زن و شوهر هر دو برای طلاق با هم توافق دارند و برای پایان دادن به زندگی مشترک خود تصمیم به طلاق می گیرند، از این رو دادخواست طلاق توافقی را به دادگاه تقدیم می کنند. در طلاق توافقی زن و مرد بدون دخالت دادگاه در خصوص مسائل مالی و غیرمالی طلاق توافق می کنند و توافقات خود را به صورت مکتوب و امضا شده به دادگاه ارائه می دهند.
توافقات زوجین در طلاق توافقی شامل، مهریه، نفقه، اجرت المثل ایام زوجیت، استرداد جهیزیه، حضانت فرزند مشترک و حق ملاقات با فرزند پس از طلاق توافقی است.
یکی از نکات مهم در مورد توافقات زوجین این است که زن و مرد می توانند توافقات خود را در زمان رسیدگی به پرونده یا هنگام اجرا و ثبت طلاق توافقی و حتی پس از ثبت طلاق تغییر دهند و طبق آن عمل کنند، اما تغییر توافقات نباید موجب تغییر ماهیت طلاق شود.
برای اطلاع از مراحل طلاق توافقی در سال جدید و هزینه آن با وکیل طلاق توافقی موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر.
انواع طلاق براساس رجوع پس از طلاق
رجوع پس از طلاق به معنی بازگشت مرد به همسر خود پس از طلاق و ادامه زندگی مشترک در ایام عده طلاق است و با این رجوع ازدواج قبلی با تمام آثاری که داشته، ادامه پیدا می کند و نیازی به جاری شدن نکاح مجدد نمی باشد.
طلاق براساس رجوع به دو دسته تقسیم می شود:
- طلاق بائن: طلاق بائن به طلاقی گفته می شود که پس از طلاق، رابطه زوجیت به طور کامل بین زن و شوهر از بین می رود و مرد در ایام عده طلاق بائن نمی تواند به همسر سابق خود رجوع کند و در صورتی که زن و مرد بخواهند زندگی مشترک خود را دوباره شروع کنند، باید مجددا عقد نکاح جاری شود. انواع طلاق بائن عبارتند از: ۱- طلاق زن باکره ۲- طلاق دختر صغیره ۳- طلاق خلع ۴- طلاق مبارات ۵- طلاق زن یائسه ۶- سه طلاقه یا طلاق سوم
- طلاق رجعی: در طلاق رِجعی مرد می تواند تا زمانی که عده زن پایان نیافته، بدون نیاز به عقد نکاح جدید به همسر خود رجوع نماید و زندگی مشترک خود را با همسرش شروع کند. همچنین در طلاق رجعی به زن نفقه تعلق می گیرد و زوجین از یگدیگر ارث می برند، همچنین اگر در ایام عده طلاق رجعی شوهر فوت کند، زن باید عده وفات نگه دارد.در واقع اگر طلاق رِجعی باشد، نکاح و رابطه زوجیت بین زن و شوهر به صورت قطعی باطل نمی شود.
اگر نیاز به راهنمایی و مشاوره با یک وکیل طلاق تضمینی با تجربه داری، موسسه حقوقی دادآرمان بهترین وکیل طلاق تضمینی در شمال تهران را به شما معرفی می کند.
حکم طلاق
زن حق طلاق ندارد و اگر درخواست طلاق از طرف زن باشد، او باید برای درخواست طلاق، دلایل محکمه پسندی به دادگاه ارائه نماید، در صورتی که دلایل زن برای طلاق مانند ترک انفاق مرد، عسر و حرج، یا یکی از شروط ۱۲گانه عقدنامه مورد پذیرش دادگاه باشد، قاضی حکم طلاق به درخواست زن را صادر می کند.
به دلیل اینکه طبق قانون طلاق در ایران، زن حق طلاق ندارد، بنابراین درخواست طلاق از طرف زن با پیچیدگی هایی همراه است، از این رو بهتر است زن برای ارائه دادخواست طلاق به دادگاه خانواده و اثبات دلایل خود برای طلاق، با یک وکیل طلاق با تجربه مشورت کند و یا برای پیگیری پرونده خود به وکیل طلاق وکالت دهد، از این رو موسسه حقوقی دادآرمان بهترین وکیل طلاق تضمینی در غرب تهران را به شما معرفی می کند.
گواهی عدم امکان سازش
همان طور که گفته شد طبق قوانین طلاق در ایران مرد حق طلاق دارد و برای طلاق دادن همسر خود نیازی به ارائه دلایل محکمه پسند ندارد و مرد می تواند هر زمان که بخواهد از دادگاه خانواده برای طلاق درخواست نماید و دادگاه ابتدا برای حقوق مالی زوجه مانند مهریه، تنصیف اموال زوج، اجرت المثل ایام زوجیت و غیره تعیین تکلیف می کند و سپس به درخواست مرد رای طلاق یا همان گواهی عدم امکان سازش را صادر می شود.
در طلاق توافقی که طلاق به درخواست زوجین مطرح می شود و آنها برای طلاق گرفتن با هم توافق دارند، گواهی عدم امکان سازش صادر می شود.
همچنین اگر زن وکالت در طلاق داشته باشد و با استفاده از آن درخواست طلاق نماید، طلاق توافقی محسوب می شود و به درخواست زن برای طلاق، گواهی عدم امکان سازش صادر می شود.
برای اینکه از حقوق مالی خود در طلاق مطلع بشی، با موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر و از بهترین وکیل طلاق در شرق تهران مشاوره رایگان دریافت کن.
مدت اعتبار رای طلاق چقدر است؟
با توجه به اینکه طلاق به درخواست زوج باشد یا به درخواست زوجه، رای طلاق و مدت اعتبار آن متفاوت خواهد بود.
در صورتی که طلاق به درخواست زوج مطرح شود و یا طلاق توافقی باشد، رای طلاق، گواهی عدم امکان سازش خواهد بود. طبق ماده ۳۴ قانون حمایت خانواد، مدت اعتبار گواهی عدم امکان سازش برای تسلیم به دفتر رسمی ازدواج و طلاق ۳ ماه پس از تاریخ ابلاغ رای قطعی یا قطعی شدن رای است. چنانچه گواهی مذکور ظرف این مهلت تسلیم نشود یا طرفی که آن را به دفترخانه رسمی طلاق تسلیم کرده است، ظرف ۳ ماه از تاریخ تسلیم در دفترخانه حاضر نشود یا مدارک لازم را ارائه نکند گواهی صادر شده از درجه اعتبار ساقط است. براساس تبصره این ماده هرگاه گواهی عدم امکان سازش صادر شده براساس توافق زوجین به حکم قانون از درجه اعتبار ساقط شود کلیه توافقاتی که گواهی مذکور بر مبنای آن صادر شده است، ملغی می گردد.
در صدور پایان اعتبار گواهی عدم امکان سازش، متقاضی برای اجرای صیغه طلاق و ثبت آن باید مجددا به دادگاه خانواه مراجعه کرده و برای اخذ گواهی عدم امکان سازش اقدام نماید و تمام مراحل رسیدگی به درخواست طلاق را طبق روال طی کند.
اگر طلاق به درخواست زن مطرح شود در صورت اثبات دلایل زن برای طلاق، حکم طلاق صادر می شود و طبق ماده ۳۳ قانون حمایت خانواده، مدت اعتبار حکم طلاق ۶ ماه پس از تاریخ ابلاغ رای فرجامی یا انقضای مهلت فرجام خواهی است. هرگاه حکم طلاق از سوی زوجه به دفتر رسمی ازدواج و طلاق تسلیم شود، در صورتی که زوج ظرف یک هفته از تاریخ ابلاغ مراتب در دفترخانه حاضر نشود، سردفتر به زوجین ابلاغ می کند برای اجرای صیغه طلاق و ثبت آن در دفترخانه حاضر شوند. در صورت عدم حضور زوج و عدم اعلام عذر از سوی وی یا امتناع او از اجرای صیغه، صیغه طلاق جاری و ثبت می شود و مراتب به زوج ابلاغ می گردد. در صورت اعلام عذر از سوی زوج، یک نوبت دیگر به ترتیب مذکور از طرفین دعوت به عمل می آید. براساس تبصره ماده ۳۳، دادگاه صادر کننده حکم طلاق باید در رای صادر شده بر نمایندگی سردفتر در اجرای صیغه طلاق در صورت امتناع زوج تصریح کند.
در واقع مدت اعتبار رای طلاق یکی از تفاوت های حکم طلاق و گواهی عدم امکان سازش است.
برای اطلاع از مصادیق عسر و حرج زوجه و طلاق به دلیل عسر و حرج، مانند طلاق زن به دلیل توهین و فحاشی مرد، طلاق به دلیل بیماری روانی و… از طریق کانال حقوقی تلگرام، با وکیل طلاق تضمینی موسسه حقوقی دادآرمان در ارتباط باشید…
طبق ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی (اصلاحی ۱۴/۸/۱۳۷۰)، در صورتی که دوام زوجیت موجب عسر و حرج زوجه باشد، وی می تواند به حاکم شرع مراجعه و تقاضای طلاق کند. چنانچه عسر و حرج مذکور در محکمه ثابت شود، دادگاه می تواند زوج را اجبار به طلاق نماید و در صورتی که اجبار میسر نباشد، زوجه به اذن حاکم شرع طلاق داده می شود. همچنین براساس تبصره این ماده عسر و حرج عبارت است از به وجود آمدن وضعیتی که ادامه زندگی را برای زوجه با مشقت همراه ساخته و تحمل آن مشکل باشد. طبق بند ۴ ماده ۱۱۳۰ هرگونه سوء رفتار مستمر زوج که عرفاً با توجه به وضعیت زوجه قابل تحمل نباشد، از موجبات طلاق زوجه می باشد؛ همچنین طبق بند ۲ شروط دوازده گانه عقدنامه، سوء رفتار و یا سوء معاشرت زوج به حدی که ادامه زندگی را برای زوجه غیر قابل تحمل نماید، از دلایل طلاق از طرف زن است.
سوء رفتار و سوء معاشرت زوج مصادیق بسیاری دارد که توهین و فحاشی مرد یکی از مصادیق سوء رفتار مرد محسوب می شود و تشخیص مصادیق سوء رفتار مرد بر عهده قاضی است، همچنین براساس این ماده طلاق زن به دلیل ضرب و شتم که از موارد سوء رفتار مرد است نیز امکان پذیر می باشد و زن می تواند به دلیل خشونت مرد از دادگاه خانواده درخواست طلاق نماید.
عدم حضور زوجه در دفتر خانه طلاق
طبق ماده ۳۵ قانون حمایت خانواده، هرگاه زوج در مهلت مقرر به دفتر رسمی ازدواج و طلاق مراجعه و گواهی عدم امکان سازش را تسلیم کند، در صورتی که زوجه ظرف یک هفته در دفترخانه حاضر نشود سردفتر به زوجین اخطار میکند برای اجرای صیغه طلاق و ثبت آن در دفترخانه حاضر شوند. در صورت عدم حضور زوجه صیغه طلاق جاری و پس از ثبت به وسیله دفترخانه مراتب به اطلاع زوجه میرسد.
تبصره – فاصله بین ابلاغ اخطاریه و جلسه اجرای صیغه در این ماده و ماده (۳۴) این قانون نباید از یک هفته کمتر باشد. در مواردی که زوج یا زوجه مجهول المکان باشند، دعوت از شخص مجهول المکان از طریق نشر آگهی در جراید کثیرالانتشار با هزینه درخواست کننده به وسیله دفترخانه به عمل می آید.
طبق ماده ۳۶ قانون حمایت خانواده، هرگاه گواهی عدم امکان سازش بنا بر توافق زوجین صادر شده باشد، در صورتی که زوجه بنا بر اعلام دادگاه صادرکننده رای و یا به موجب سند رسمی در اجرای صیغه طلاق وکالت بلاعزل داشته باشد، عدم حضور زوج، مانع اجرای صیغه طلاق و ثبت آن نیست.
برای دریافت مشاوره حقوقی رایگان از وکیل خانواده آنلاین می توانید از طریق پیام رسان ها مانند واتساپ (وکیل آنلاین واتساپ)، اینستاگرام و تلگرام (وکیل آنلاین تلگرام) با ما در ارتباط باشید و به صورت غیر حضوری سوالات و مشکلات حقوقی خود را مطرح کنید و از مزایای موسسه حقوقی آنلاین استفاده کنید.
کلام آخر
وکیل طلاق یک وکیل پایه یک دادگستری است که در زمینه دعاوی مربوط به طلاق فعالیت و قبول وکالت می نماید و به همه ی قوانین طلاق خصوصا قوانین جدید و همچنین روند رسیدگی دادگاه خانواده به دعاوی طلاق آشنایی کامل دارد، بنابراین وکیل طلاق بهترین کسی است که می تواند هر یک از زوجین را برای طلاق و مطالبه ی حقوق آنها در طلاق و پس از آن راهنمایی کند؛ از این رو موسسه حقوقی دادآرمان برای دریافت مشاوره حقوقی حضوری، بهترین وکیل طلاق تضمینی در تهران را به شما معرفی می کند؛ همچنین در صورتی که برای مشاوره حقوقی حضوری وقت کافی برای مراجعه به دفتر وکیل طلاق را ندارید، می توانید برای دریافت مشاوره ی رایگان به صورت آنلاین و بدون نیاز به مراجعه ی حضوری، با وکیل آنلاین موسسه حقوقی دادآرمان اقدام کنید و بدون اتلاف وقت و هزینه از مزایای مشورت با یک وکیل آنلاین طلاق بهره مند شوید.
برای دریافت مشاوره رایگان در خصوص دعاوی خانواده، با وکیل خانواده آنلاین موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر و هر سوالی داری بپرس.
مدت اعتبار رای طلاق با توجه به اینکه رای طلاق، گواهی عدم امکان سازش باشد یا حکم طلاق، متفاوت خواهد بود. مدت اعتبار حکم طلاق ۶ ماه پس از تاریخ ابلاغ رای است و مدت اعتبار گواهی عدم امکان سازش ۳ ماه پس از تاریخ ابلاغ است.
لینکهای مفید موسسه حقوقی دادآرمان
- خدمات موسسه حقوقی دادآرمان
- وکیل آنلاین
- مشاوره حقوقی حضوری
- وکیل طلاق
- وکیل مهریه
- وکیل طلاق توافقی
- وکیل ارث
- وکیل ملکی
- وکیل ملکی آنلاین
- امور مهاجرت
- انواع جرائم کیفری
- وکیل مواد مخدر
مشاوره آنلاین، تلفنی و حضوری دعاوی خانواده – ملکی – کیفری و حقوقی
02122904873 - 02122904874
–09128400921 – 09336267878 – 09336267676 –
- موسسه حقوقی دادآرمان
- ۰ ۰
- ۰ نظر